Marinētu gurķu un kefīra sacepums – ko tādu nebiju gatavojis, bet tagad zinu, ka gatavošu vēl un vēl

Kad ledusskapī ir tikai burciņa ar marinētiem gurķiem un kefīra paliekas pudelē, es cepu ļoti vienkāršu un ātru pīrāgu

Pat no šādas produktu kombinācijas var pagatavot pīrāgu – ka tikai pirkstus var aplaizīt! Ir dienas, kad ledusskapī šķietami nekā nav, bet tik un tā gribas pagatavot ko siltu un gardu. Šis vienkāršais un ātrais pīrāgs ir īsts glābiņš tādos brīžos – kad mājās ir tikai pāris pamata sastāvdaļas, piemēram, sālītie gurķi un kefīrs. Tas ir ideāls risinājums gan brokastīm, gan vieglām vakariņām, turklāt neprasa daudz laika vai pūļu.

Kā pagatavot:

Sīpolu sagriežam un apcepam augu eļļā līdz tas kļūst mīksts. Sālītos gurķus sagriežam un pievienojam sīpoliem, cepam aptuveni 2 minūtes. Olas sagriežam un liekam bļodā.

Pievienojam gurķus ar sīpoliem un visu samaisām. Tagad gatavojam mīklu. Bļodā sajaucam kefīru, olas, sāli un majonēzi.

Pievienojam miltus ar ieraugu un samaisām mīklu. Cepamo formu ieziežam ar augu eļļu un ielejam pusi no mīklas. Uz mīklas liekam pildījumu.

Pāri uzlejam atlikušo mīklu.

Un pārkaisām ar sezama sēklām. Liekam cepeškrāsnī uz 40 minūtēm 180 °C temperatūrā.

Pīrāgs gatavs! Ļaujam tam mazliet atdzist un var pasniegt ar tēju.

Lasi vēl: Viesmīle pabaroja bezpajumtnieku, pagāja pāris dienas, un viņa nožēloja savu rīcību

Tas ir ļoti garšīgi, bet galvenais – vienkārši, viegli un pieejami! Pamēģiniet pagatavot, un es gaidīšu jūsu atsauksmes komentāros.

Sastāvdaļas:

Pildījumam:
Sīpols – 1 gab.
Sālītie gurķi – 4 gab.
Olas – 4 gab.

Mīklai:
Kefīrs – 1 glāze
Olas – 3 gab.
Sāls – 0,5 tējk.
Majonēze – 3 ēd.k.
Milti – 1 glāze
Ieraugs – 1 tējk.
Augu eļļa – cepšanai
Sezama sēklas

Šis gardais pīrāgs ir lielisks pierādījums tam, ka arī no pavisam vienkāršiem produktiem var radīt kaut ko īpašu. Noteikti pamēģiniet to pagatavot – iespējams, tas kļūs par jūsu jauno iecienītāko recepti brīžiem, kad šķiet, ka “mājās nekā nav” Kā jums šī recepte? Gaidu jūs komentāros! Labu apetīti!